Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Venituri-record pentru Borussia în 2015-16

Borussia Dortmund a raportat o cifră de afaceri record de 376 milioane euro pentru anul fiscal recent încheiat, depășind astfel performanța financiară din 2012-2013, de 305 milioane euro.

Profitul Borussiei este de 29,5 milioane de euro, după ce în vara trecută clubul raportase un profit de 5,5 milioane de euro.

”Un aspect pozitiv este faptul că și fără veniturile din transferuri, tot am fi raportat un avans de 7% față de anul precedent”, a spus Watzke.

Rezultatele includ vânzarea lui Hummels și Gundogan, dar nu și pe cea a lui Mkhitaryan, care s-a finalizat după încheierea anului fiscal. De asemenea, transferurile lui Gotze și Schurrle vor fi incluse în rezultatele financiare ale anului fiscal curent, care se va încheia în vara lui 2017.

În acest moment, oficialii Borussiei Dortmund țintesc borna de 400 milioane de euro, declarând că ea poate fi atinsă ”pendulând între Shanghai și Borsigplatz”.

Conferința de presă cu anunțul financiar – susținută de CEO-ul Hans-Joachim Watzke și directorul economic Thomas Treß – poate fi vizionată accesând acest link.