Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Interviu cu Gundogan: M-au deranjat criticile, nu eram fizic la 100%

Gundogan a atins mingea de 81 de ori și a avut o rată a paselor reușite de 97%, în doar o repriză. Cu ajutorul lui, Borussia a întors scorul și a câștigat cu 3-1 un meci în care s-a văzut condusă pe tabelă și blocată exemplar de o defensivă ordonată a lui Hoffe. Gundogan, unul dintre cei mai buni fotbaliști ai meciului, a vorbit cu DFB despre evoluția sa și despre criticile care i-au fost aduse recent.

Ce a fost diferit în ultimele zece minute ale meciului?

În ultimele zece miute… Am înscris toate golurile în ultimele zece minute?

Da.

Atunci asta a fost diferența: că am înscris golurile. E singura diferență. Noi am pus presiune pe adversar și înainte de goluri, ne-am creat șanse de a egala, chiar și atunci când Hoffenheim juca cu 11 jucători. Doar că nu venea golul. Întrun final am câștigat, suntem foarte bucuroși.

Crezi că eliminarea lui Rudy a fost un punct de cotitură în meci?

E posibil ca pentru Hoffenheim să fi fost mai greu, fiindcă au avut mai mult spațiu de acoperit individual și au pierdut câteva dueluri din acest motiv. Dar, cum spuneam mai devreme, dominam înainte de acel incident și am fi putut marca 1-2 goluri. Sigur, cartonașul roșu a avut un impact, dar nu asupra stilului nostru de joc. Cred că acest lucru e clar pentru toată lumea.

Ai fost introdus în cea de-a doua repriză. Conform statisticilor, ai atins balounl de 81 de ori, de 97% ai pasat precis și ai dat un assist. Nu ai fi putut face un meci mai bun, așa-i?

Ar fi fost perfect dacă marcam și-un gol. Aproape că am reușit, dar am trimis mingea în bară. Sunt foarte mulțumit de evoluția mea. Cred că m-a avantajat că am jucat doar 45 de minute, fiindcă am fost răcit și încă mai am simptome de răceală. Mă bucur că am avut un impact pozitiv și că echipa a reușit să întoarcă scorul.

Te-au deranjat notele primite pentru prestația ta din meciul cu Porto? Nici Tuchel nu s-a declarat satisfăcut de evoluția ta din acel meci.

Bineînțeles, m-a deranjat. Dar evoluția mea a fost influențată de faptul că nu eram la 100%. Probabil că ar fi trebuit să îi comunic antrenorului că nu mă simt bine fizic, așa cum am făcut-o înaintea meciului cu Hoffenheim. Sigur, sunt conștient că nu am jucat prea bine la Porto, dar același lucru e valabil și pentru alți jucători. Așa că am acceptat criticile și am încercat să mă revanșez împotriva lui Hoffenheim. Dar aceste critici nu m-au impulsionat mai tare, fiindcă știam deja ce am făcut greșit în acel meci.

Te temi că lucrurile nu merg la fel de bine ca înainte de pauza de iarnă?

Nu-mi fac griji în această privință. E normal. Am acumulat multe puncte și am câștigat multe meciuri, chiar și pe cele grele, cum ar fi meciul de la Leverkusen. Acel meci putea fi câștigat de oricine, dar noi am ieșit învingători. Asta arată că avem o echipă de calitate. Iar o răsturnare de scor precum cea din meciul cu Hoffenheim nu e la îndemâna oricui. Sunt puncte importante care vor conta în următoarele săptămâni.

Aveți două meciuri complet diferite în următoarele zile: cu Darmstadt, apoi cu Bayern. Cum abordați această săptămână? Să nu spui că luați meciurile unul câte unul.

Nu, nu, ne așteaptă două meciuri fantastice. Darmstadt vine cu propria filozofie, e o echipă care-ți complică viața, mai ales pe teren propriu. Trebuie să vedem cum se va prezenta gazonul, mi-e greu să spun mai multe acum. Darmstadt a demonstrat recent că sunt o echipă bună, și au meritat să le smulgă puncte unor adversari dificili. Apoi urmează meciul cu Bayern Munchen. Bineînțeles, meciul nostru cu ei e mereu unul foarte interesant. Cinci zile mai târziu o vrom înfrunta pe Tottenham, deci e o perioadă foarte aglomerată pentru noi.