Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Castro, 4 ani în galben-negru

Gonzalo Castro de la Bayer Leverkusen a semnat astăzi un contract pe 4 ani cu Borussia Dortmund. Cel mai probabil, el este mijlocașul box-to-box pe care ne vom baza în următorii ani pentru a-l înlocui pe Gundogan, care e cu gândul în altă parte, departe de Dortmund, anunțând deja că a refuzat prelungirea contractului oferit de Zorc.

Gonzalo are aproape 28 de ani și s-a remarcat prin versatilitate și dispozițiela efort, fiind capabil să evolueze ca mijlocaș defensiv, ofensiv, dar și ca fundaș lateral, la nevoie.  A jucat toată cariera la Bayer Leverkusen – mai exact, a făcut parte din prima echipă a aspirinelor din 2004 – și a ales să plece din Leverkusen pentru că simțea nevoia unei noi provocări.

Bayer nu prea s-a putut opune unui transfer fiindcă fotbalistul avea o clauză de reziliere de 12 milioane de euro ce putea fi activată până pe 25 mai 2015. Cum transferul s-a realizat azi, pe 24 mai, puteți deduce singuri cam ce sumă a plătit BVB pentru el.

Castro e primul transfer din această (primă)vară al Borussiei și cel mai probabil nu va fi singurul mijlocaș central pe care-l vizăm. Odată cu retragerea lui Kehl și cu accidentările tot mai dese ale lui Bender, BVB caută și un mijlocaș cu veleități defensive, iar numele cel mai des vehiculat în presă e cel al lui Johannes Geis, de la Mainz. Alte zvonuri, mai puțin ”credibile”, sunt legate de Tielemans și Khedira.