Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Auf Wiedersehen, Kloppo!

un mesaj de la prietenul George Anglițoiu

Dragi Prieteni,

Am vrut să vă scriu după meciul retur cu Juventus pentru că știam că antrenorul nostru va pleca în curând. N-am vrut însă să vă amărăsc suplimentar. În luna de zile care a trecut de la întoarcerea de la acel meci nefast am sperat la rândul meu că totuși decizia era reversibilă. Nu vreau să vă scriu acum un mesaj lung. Apreciez editorialul lui Vlad și-l felicit pentru substanța sa. Vreau doar să vă reamintesc despre ceea ce am încercat să vă transmit la începutul sezonului privind obiectivul Berlin 2015.

Desigur, presa abundă în speculații și prognoze. Pentru voi, fanii mai tineri și împătimiți după stilul Klopp, aș face și eu două afirmații: Tuchel va fi continuatorul potrivit pentru BVB, iar Klopp se va întoarce. Când anume? Va depinde foarte mult de clubul pe care-l va alege în Anglia. Ne vom califica pentru Liga Europa și cred că vom avea o șansă bună la căștigarea unui trofeu european ce ne lipsește din palmares. Dar atunci când Klopp se va întoarce, ne vom lupta din nou pentru trofeul suprem. De data aceea, se va reîntoarce in vitrina clubului.

Fiți loiali acestui club pentru că și Klopp prin decizia sa rămâne astfel!

16 comments
ionicagabi
ionicagabi

Şahin, Kagawa, Gotze, Lewandowski,... Reus? Cam asta să fie lista anuală de jucători care pleacă de la noi? În fiecare an am pierdut cel mai bun jucător. Astfel, bănuiesc că acum e rândul lui Marco. Cu alte cuvinte, punct şi de la capăt.

Vlaad
Vlaad

Dezamagitoare alegerea lui Thomas Tuchel. Sunt destui antrenori relativ ieftin de adus care au o experienta europeana. Thomas nu a castigat nimic in Germania sau in Europa.

ionicagabi
ionicagabi

@Dragos Lazarescu @Vlaad Bună întrebarea! Sincer să fiu, nu ştiu dacă Tuchel ne poate schimba radical situaţia, dar mai întâi mi-am pus şi eu întrebarea asta, şi nu am găsit un răspuns clar.

Vlaad
Vlaad

@Dragos Lazarescu Eu ma gandeam la urmatorii, care cred ca ar fi venit pe aceiasi bani dar cred eu mult mai buni prin prizma rezultatelor europene si manageriale: 

1. Lucescu (vrea sa place din Ucraina, are o groaza de experienta europeana si ar fi o provocare in plus pentru el si are mega ochi la transferat jucatori talentati si vandut pe super bani... e mai tare ca Wenger la facut afaceri), 

2. Hitzfeld (cunoaste clubul si nu cred ca ar da inapoi sa vina 2 ani sa puna lucrurile pe picioare, iar salariul ar conta prea putin pentru el intrucat ar face o favoare unui club de suflet)

3. Rafa Benitez (poate un pic mai scump, dar ar merge ademenit cu un contract de durata si o provocare noua, pentru ca inca nu a antrenat in Germania... nu cred ca ar spune nu, mai ales ca vrea sa plece din Italia)

... astia fiind 3 cu rezultate europene... acum poti sa il mai treci pe langa si pe 

4. Rudi Garcia de la Roma care e practic pe faras acolo, dar nu are experienta multa in Europa, in schimb promoveaza un stil frumos de joc.

5. Enrique Sánchez Flores - antreneaza pe nimeni (Getafe) - a luat EL cu Atletico Madrid

Vlaad
Vlaad

@ionicagabi Eu ma gandeam ca acum BVB o sa fuga dupa un antrenor de talie care sa atraga ca nume, sa stie ce inseamna competitiile europene si sa tinteasca sa faca din Dortmund un fel de Arsenal al Germaniei. O echipa care joaca frumos, atrage talente pe banda si produce super transferuri din asta. Desi tunarii nu au prea avut rezultate sportive, ca afacere au ajuns dintr-un club ingropat in datorii unul din primele 10 in Europa ca venituri anuale, ceea ce nu e de nimic.

Dragos Lazarescu
Dragos Lazarescu

@Vlaad no offence dar dacă astea-s variantele, mă bucur că a venit Tuchel. Am o slăbiciune pentru Benitez, dar nu prea cred că ar fi făcut treabă la noi, DACĂ ar fi vrut să vină. De restul mai bine nu mai zic nimic.

Vlaad
Vlaad

@Dragos Lazarescu Klopp nu avea experienta cand a venit, dar la momentul respectiv clubul doar incerca sa stea cu capul la suprafata financiar. Acum situaia e alta. Tina sunt rezultatele in Europa si o crestere accelerata din punct de vedere financiar, ceea ce inseamna si atras talente. Nu stiu cati vor veni pentru Tuchel cum au venit pentru Wenger.

Te rog nu ma intelege gresit Dragos. Sper ca Tuchel sa fie un mega succes, dar sansele sunt mult mai mici fata de un antrenor cu experienta care a aratat deja rezultate constante.

Vlaad
Vlaad

@Dragos Lazarescu Eu atat zic de restul, Ottmar (2x UCL), Lucescu (1x EL, an de an in UCL, multi jucatori crescuti si vanduti pe multi bani), Enrique Sánchez Flores (1x EL)... si astea fara titluri nationale... Tuchel.. 0

Dragos Lazarescu
Dragos Lazarescu

@Vlaad Nu contează ce încerca să facă clubul atunci. Important e ce a reușit să obțină un antrenor fără experiență la nivel înalt. Adică un antrenor cu pedigree similar cu cel al lui Tuchel (ba chiar mai slab). Eu nu spun că Tuchel va fi cu siguranță un succes răsunător, însă nu-l poți judeca doar după experiența internațională, e complet irelevant. După gândirea asta, Guardiola nu ar fi antrenat-o pe Barcelona.

Dragos Lazarescu
Dragos Lazarescu

@Vlaad Tuchel a antrenat o singură echipă, unde a avut performanțe mult peste așteptări. Într-un clasament pe 5 sezoane, Mainz e pe locul 5 în Bundesliga, după Bayern, Borussia Dortmund, Leverkuse și Schalke. Dacă nici asta nu înseamnă nimic la un antrenor tânăr... 

Dacă m-aș lua după logica ta, ar fi fost mai bine să-l numim pe Jenei antrenor.

Vlaad
Vlaad

@Dragos Lazarescu Sunt de acord, e o sansa sa fie altfel. Asa a fost cu Guardiola si Mourinho cand au luat UCL. Venisera de nicaieri. Eu am spus doar ca sansa de rezultate de durata pentru club e mai mare cu un antrenor cu rezultate europene pentru ca a trecut deja prin toti pasi pana acolo.

Vlaad
Vlaad

@Dragos Lazarescu Eu atat zic: locul 5 inseamna, in medie, EL an de an. Nu imi amintesc o realizare notabila an de an in EL cu Mainz.

Ca fan al fotbalului german sunt primul care isi doreste ca Tuchel sa surprinda pe toata lumea si sa ia trofeu dupa trofeu, daca poate sa inceapa ca Mou si Pep cu o urecheata e si mai bine.

Dragos Lazarescu
Dragos Lazarescu

La același lucru mă gândesc și eu, că dacă nu va face prostia de a merge la Bayern (și nu cred că o va face), Klopp va reveni pe banca noastră în mai puțin de 10 ani. Și cred că va fi o revenire inspirată. Mă bucur să citesc aceste opinii din partea unui om mai bine informat decât majoritatea celor care citesc blogul & știrile de pe grupuld e Facebook.

Astăzi Klopp era ”prea mare” pentru clubul nostru (mă refer la popularitate) și ajunsesem să depindem prea mult de el, iar el a simțit asta. Ne va prinde bine să trăim câțiva ani fără el, echipa să se bucure de un reset, iar Klopp să își testeze skill-urile de antrenor și în alte campionate. Când va reveni la noi va fi mai înțelept iar echipa va fi una diferită, ceea ce va reprezenta o provocare pentru el. Doar fanii vor fi aceiași și îl vor iubi la fel.