Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Despre Reus si situatia actuala

Dragi fani ai Borussiei si cititori fideli ai site-ului nostru,

Doresc pe aceasta cale sa-mi cer scuze fata de dumneavoastra pentru faptul ca, de foarte multa vreme, nu v-am informat si tradus articole referitoare la BVB-ul nostru din ziarele nemtesti. Motivul este unul simplu: ,,M-am suparat ca vacarul pe sat”.

Foarte multi dintre dumneavoastra, care mi-au citit traducerile anterioare sau parerile exprimate cu diferite ocazii, si-au putut da seama ca, desi sunt un inflacarat sustinator al BVB-ului, am incercat de fiecare data sa fiu (prin comentarii, mai ales) cat se poate de obiectiv si la subiect desi n-am criticat niciodata vreun jucator al BVB-ului, pe Klopp sau chiar conducerea clubului.

Este adevarat, totodata, si faptul ca mi-am dorit sa va traduc doar articole din ziare care ne „placeau”cum scriu despre ai nostri, ceea ce nu este bine! Ati vazut reactia fanilor de la Süd-Tribüne dupa infrangerea in fata Augsburg-ului? A fost ura si nu numai. Dupa parerea mea insa, a fost doar o forma accentuata si exprimata incorect, a unei iubiri care, de moment, a fost inselata.

Sunt convins ca toti dintre dumneavoastra ati avut o prima mare iubire pe care nu o veti uita cat traiti, chiar daca sunteti actual casatoriti cu altcineva pe care o/il iubiti. Prima mare iubire nu se uita niciodata si exact asa este si-n fotbal cu BVB-ul nostru. Il iubesti? Traiesti cu el, langa el, indiferent ce se va intampla. Il ai in sange si nu mai scapi de el!

In alta ordine de idei, precum mine sunt convins ca sunt foarte multi fani care-si pun intrebarea: ,,Chiar merita Reus 8 milioane de euro + inca 2 milioane bonusuri?“. Eu zic, acum, ca da! M-am saturat de toata tevatura privind incertitudinea din jurul sau: oare cat mai sta, cand pleaca etc. BVB-ul l-a vrut in continuare, iar el a acceptat punand conditiile pe care, daca conducerea clubului nu ar fi fost de acord, nu le accepta! Punct! Eu cred ca este bine asa, desi invidia din sanul vestiarului va creste si va fi din ce in ce mai mare si accentuata. Nu sunt de acord ca un Hummels sa castige doar 4,5 milioane de euro pe sezon, sunt convins ca cei din conducerea BVB-ului vor rezolva si aceasta (mica) problema.

Foarte important atat pentru club cat si pentru noi, cei care il sustinem, este faptul ca suntem pe drumul cel bun. Asa cum scriu si marile publicatii din Germania despre Reus,acesta, prin faptul ca a semnat un asemenea contract de prelungire (fara nicio clauza, cu riscul de-a juca si-n liga 2-a) se presupune ca va ajunge o legenda a BVB-ului.