Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Este Kampl omul care va salva sezonul Borussiei?

de Stefan Bienkovski, Bleacher Report

Este foarte greu sa iti pastrezi optimismul in legatura cu Borussia Dortmund, in acest moment. Echipa lui Klopp incepe la Leverkusen o aventura care ar trebui sa ii salveze sezonul, iar pentru acest lucru are nevoie de forte proaspete.

Kevin Kampl este numele nou din angrenajul trupei galben-negre, iar el poate reprezenta plusul de care Borussia avea nevoie pentru a depasi perioada nefasta.

Ceea ce poate oferi, fara indoiala, noul blond de la mijlocul terenului fanilor din imensa peluza este golul. Jurgen Klopp a realizat ca una dintre marile probleme pe care trebuie sa le puna la punct pana in luna mai este aceea de a-si face jucatorii sa inscrie mai multe goluri, ca odinioara. Acesta este punctul unde Kampl ar trebui sa se adapteze imediat. In acest sezon, mijlocasul a inscris, pentru Red Bull Salzburg, 11 goluri si a dat 16 pase decisive in cele 31 de meciuri jucate. Cifrele sale sunt cu multe peste cele ale oricarui jucator din lotul Borussiei la ora actuala. Mijlocasul de 24 de ani poate marca sau pasa decisiv in orice moment i se ofera putin timp si/sau spatiu in preajma careului advers.

In atac, Aubameyang pare a le fi luat fata celor doi atacanti impinsi din lotul Borussiei, Ciro Immobile si Adrian Ramos. In conditiile date de absentele de la mijlocul terenului, singurii mijlocasi care mai pot inscrie constant sunt Reus si Gundogan (ultimul fiind, de asemenea, incert), or Dortmund are nevoie disperata ca mijlocasii sa marcheze.

Kampl se simte excelent in pozitia de mijlocas ofensiv, iar din acea postura poate oferi Borussiei ceea ce i-a lipsit in tur. Cu Reus refacut 100% si Auba/Kuba in dreapta, Kampl poate juca numai in centru, la bataie mare cu Miki si Kagawa, doi “dirijori” care se confrunta cu probleme in ultima perioada.

Dupa cum spuneam, Dortmund are nevoie de goluri venite de la mijlocasi pentru a putea emite pretentii la o revenire spectaculoas ain clasamentul Bundesliga, iar Kampl poate fi exact omul de care aveau nevoie.

3 comments
Mandula
Mandula

Eu cred ca in cazul in care confirma cu jocul bun si in BL, Kampl il scoate din echipa nu pe Miki, ci pe Kuba. Mult mai versatil armeanul, mult mai potrivit pentru schimbari centru-dreapta cu Kampl si - vorba lui Vlad - cresterea de forma a lui Miki trebuie sa apara si ea odata. Nu stiu de ce, dar cred mai tare in asta decat in revenirea lui Shinji. 


Kuba si mai ales Kevin nu sunt de parere ca ar trebui scosi din calcule - cred ca Klopp poate conta pe ei, ca back-up, in multe momente sunt variante bune spre excelente sa acopere viitoarele accidentari sau lipse de forma ale titularilor, mai ales daca revin la o forma mai buna decat am tot vazut in tur.


Poate ne surprinde Immobile precum Lewy acum niste ani si nu il mai scoate nimeni din echipa...

Vlad Pirvu
Vlad Pirvu moderator

@Dragos Lazarescu 

Eu cred ca Auba - varf central este ideal pentru situatia de fata. Totusi, nu stiu cat de mult isi va permite Klopp sa nu ii joace pe cei doi corifei din atac. Kuba a demonstrat o forma mai mult decat decenta pana acum, de Auba nu mai vorbesc. De-asta il vad pe Kampl decar si pe Reus in stanga. Va fi interesant totusi odata cu revenirea lui Miki si eventuala crestere de forma a lui Kagawa, care trebuie sa apara odata.

Mie mi s-a parut ca a avut impact asupra jocului Kampl. Trebuie doar sa demonstreze si cu Leverkusen. 
Alegerile sentimentale nu cred ca mai pot fi facute, chiar daca Jurgen si-ar dori asta. Cand ma gandesc la sentimentalisme, ma gandesc automat la Gross. Pai unde sa il mai bagi? (apropo, 5 milioane de la Arsenal pentru el, mai ales acum cand traverseaza forma asta, ar fi aur; macar sa fie adevarat).

Dragos Lazarescu
Dragos Lazarescu

Dacă Auba va juca vârf, atunci Kampl ar avea concurență doar cu Kuba pe banda dreaptă (unde juca cel mai des la Salzburg). Iar Reus știu că și-ar dori să joace ca mijlocaș ofensiv central. Presupunând că asta se va întâmpla, Kampl ar avea loc pe stânga. dacă Reus rămâne însă pe postul lui de bază, atunci Kampl s-ar bate într-adevăr cu Miki-Kagawa pentru poziția de ”decar” și cu un Kuba încă nerefăcut complet în banda dreaptă. 

Probabil că Klopp îl va folosi pe cel cu un impact imediat asupra jocului și va renunța în retur la unele alegeri sentimentale, din rațiuni evidente - suntem disperați după puncte. Dacă Kampl va demonstra la antrenamente că e la fel de dinamic și imprevizibil cum îl vedem pe Youtube în tricoul lui Salzburg, are șanse bune să joace din primele meciuri.