Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

105

de George Angliţoiu

Clubul Borussia Dortmund împlineşte astăzi 105 ani de la înfiinţare prilej cu care aş dori să urez suporterilor BVB din România optimism, consecvenţă şi camaraderie. Am urmărit evoluţia clubului de suporteri şi aş dori să-i felicit atât pe iniţiatori cât şi pe ceilalţi membri pentru adeziunea lor frumoasă şi loială la cauza negru-galbenă.

La începutul campaniei actuale am scris un articol mai mult sau mai puţin profetic despre perioada grea ce va urma. Doar în astfel de momente însă, adevăraţii suporteri sînt testaţi la limită. În anii în care Borussia se lupta cu evitarea falimentului şi demonstraţiile suporterilor se ţineau lanţ, anumiţi amici mă tachinau în privinţa acestei “patimi” fotbalistice inexplicabile, pentru ei cel puţin. Cunoscuţii de care vă vorbesc sînt oameni maturi, cu succes în cariera profesională sau publică, dar care în pofida experienţei lor au ceva în comun care finalmente îi face pe termen lung imobili. Mai precis, le este frică să piardă. Vor să meargă “la sigur” şi în consecinţă aleg echipe foarte mari, pentru că “nu vor să sufere”. În consecinţă, sărbătoresc victorii totale gen Real Madrid-Elche 6-0. Din cînd în cînd însă sînt îngroziţi de scenarii fataliste tip BVB-Real 2-0 la pauză şi răsuflă tare uşuraţi cînd arbitrul omite din nepricepere sau rea-voinţă să-l elimine pe vreun Xavi Alonso esenţial în angrenajul echipei lor. Ani de ani fac planuri exorbitante de transferuri ale noilor staruri şi îşi imaginează echipe ideale cu care vor zdrobi tot în calea lor.

Aţi ales însă să susţineţi, sper pe termen lung, o echipă care are are drept inimă suporterii şi energia lor, tînără sau mai vîrstnică, germană sau internaţională. Şi voi sînteţi Borussia, iar voinţa tare este atributul acestui club care a trecut prin multe perioade grele, s-a reinventat şi s-a întors mereu în vîrf. Bucuria de a fi suporter al Borussia se trăieşte altfel, se cântă diferit şi trebuie să fie prezentă mai ales în momentele de cumpănă.

Închei cu o referire la cuvîntul menţionat adineauri, mai precis Im(m)obil(e). Aveţi încredere în ambiţia sa! A fost nedrept rezultatul cu Wolfsburg cauzat de superficialitate şi epuizare prematură. Am fost însă victorioşi în privinţa atitudinii şi reuşitei de 2-1 a acestui napoletan. Bucuria sa sinceră de la gol, celebrată alături de suporteri ne arată forţa noastră de a scoate ce-i mai bun finalmente din sportivii talentaţi. Forza Ciro!

Sarbatori fericite tuturor!

4 comments
Mandula
Mandula

Sa ne amintim de vremurile bune si nu foarte indepartate pe care le asteptam din nou in retur cu unul din cele mai spectaculoase meciuri din era Klopp, nu doar prin scor si evolutia lui, ci mai ales prin calitatea jocului prestat de multi din jucatorii care ne-au ramas datori in tur: 


https://www.youtube.com/watch?v=1UDUODIBSsc#t=6192

iosubnicu
iosubnicu

Primul transfer al iernii pentru Borussia: Kevin Kampl de la Salzburg, pe 12 milioane euro.

ionicagabi
ionicagabi

Şi să-i dea D-zeu sănătate şi Sărbători Fericite lui Joselu. Ne-a scăpat de ruşinea supremă (nu că am ar conta prea mult locul retrogradabil pe care te afli, dar măcar nu petrecem iarna pe ultimul loc).

iosubnicu
iosubnicu

Excelent articol, bravo George! Ieri, BvB a implinit 105 de ani de existenta. Urez tuturor fanilor BvB, de oriunde ar fi ei, un sincer la multi si ani si imi doresc ca BvB-ul nostru sa termine cu bine acest sezon! Azi jucam ultimul meci din prima jumatate a acestui sezon, in Nord, la Bremen. Cred ca vom avea un meci foarte greu, la fel ca fiecare din acest sezon, exceptând 2-3 dueluri din Champions League. Jucam un meci foarte important cu ultima clasata, noi aflandu-ne pe antepenultima pozitie.


Sa nu uit. La multi ani tuturor, sa aveti un Craciun in care sa simtiti din plin spiritul acestei sarbatori minunate!