Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

+ 3 in clasament, + ∞ la moral

Gata! Sirul rezultatelor SF din Bundesliga a fost intrerupt. Borussia a oferit aseara cea mai buna prestatie din acest sezon, reusind sa administreze prima infrangere din acest an lui Gladbach. Chiar daca rezultatul nu o arata, victoria de ieri a fost una mai mult decat categorica, un scor de nivelul 5-0 sau 6-0 fiind impiedicat numai de factori ce nu tin de baieti neaparat.

Modul in care am reusit sa scapam de povara ultimului loc din clasament vorbeste de la sine. Borussia a ratat intr-un meci cat in ultimele 6 la un loc. A pasat bine, s-a aparat cu brio, a avut viteza, pofta de joc, dar, cu toate astea, a reusit sa castige printr-un autogol de antologie al lui Kramer. Eu, autorul acestor cateva randuri, nu sunt deloc persoana care se lasa prada superstitiilor sau divinitatii. Cu toate acestea, nu pot sa nu remarc faptul ca evenimentele de ieri au avut o incarcatura simbolica mult mai mare decat in mod obisnuit. Cu un autogol precum cel de aseara o echipa se intalneste poate doar o data sau de doua ori in 100 de ani. Faptul ca acesta a venit fix acum, in acest context, in conditiile in care meciul decursese asa cum decursese, ma face sa cred cu tarie ca balonul de dimensiuni enorme incarcat cu tensiune si energie negativa s-a spart. Acest lucru nu reiese din afisajul de pe tabela, ci din descatusarea animalica a lui Klopp, Hummels si a suporterilor de pe stadion (sau din Halftime) din momentul ultimului fluier al arbitrului.

Victoria asta inseamna 3 puncte in plus in clasament si alte  pentru moral. Succesele ar trebui sa vina mult mai usor de acum, dar avem un drum lung si greu in fata in incercarea de a prinde unul dintre primele patru locuri la finalul campionatului.

Vom reusi.