Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Explodeaza Dortmund-ul?

un text de Razvan Andrei

Stam prost, foarte prost. Moral, fizic, tactic, defensiv… stam prost peste tot. Echipa joaca fara idei, fara un obiectiv precis.

Ne uitam la Klopp si realizam ca nu are fata aia pe care o are un antrenor suparat. N-are fata aia de “What the fuck I am going to do now”. Klopp parca stie din primul moment cand vede ca pierde ce trebuie sa incerce in meciul urmator. A vorbit din nou despre defensiva slaba, s-a plans. Are solutii? Are, desi cred ca majoritatea se bazeaza pe Hummels, pe capitanul nostru. Aici nu mai e vorba de calitate, nu mai e vorba de tactica, ci este vorba de caracter. Totul pleaca de la Klopp si se termina cu Hummels cand vine vorba de caracter.

Nu mai sunt multe zile pana revin “bolnavii” pe teren: Reus, Kuba, Kirch, Kehl, aparent si Gundogan. Am vazut undeva o gluma nesarata, dar totusi gustata. Suna cam asa: “Borussia ar trebui sa se extinda si cu un lant de farmacii/spitale.Un parteneriat cu Leverkusen n-ar strica”. Gluma asta proasta, nesarata, fara gust rezuma tot sezonul nostru de pana acum.Totusi, sa lasam problemele deoparte. Toate echipele au accidentati, toate echipele au perioade proaste, toate echipele nu joaca ce ar trebui la un moment dat pe parcursul unui sezon, dar noi pretindem ca suntem diferiti. Si suntem.

Sa ni-l imaginam pe Klopp la oricare alta echipa mare: Bayern, Barca, Real, United. Cati incepeau sa se indoiasca de el dupa sirul asta de rezultate si dupa jocul prestat? Majoritatea. La noi, Klopp este aplaudat dupa fiecare infrangere si/sau victorie.

Am pierdut cu Schalke marele derby, dar tot n-am fost foarte nervos. Borussia inseamna mai mult decat doua goluri, o victorie, trei puncte si-un trofeu. Am mai spus povestea asta, dar o repet ca este prea frumoasa: “Un profesor din Dortmund care are elevi turci, arabi, germani s.a.m.d in clasa afirma cum in Dortmund nu exista si n-o sa existe asa-zisa diferentiere din cauza nationalitatii. In Dortmund nu exista decat o singura nationalitate, esti galben-negru si atat”.

Sa dea Dumenzeu sa castigam un trofeu sezonul asta, dar daca nu e sa fie, nicio tragedie. Seceta in Dortmund nu e. Apa este destula. Magia noastra sta in Klopp si in baietii din tribune. De magia din teren se ocupa baietii care fac tot posibilul pentru a castiga.

Borussia inseamna o stare de spirit care e gata sa dea peste nas tuturor. Recent le-am dat peste nas baietilor din Bavaria carora nu le mai urez nimic, le-am mai dat peste nas celor de la Schalke in 2007 si tot asa. Asta inseamna caracter. Borussia inseamna caracter!

Echte Liebe!