Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Statistica minte frumos

Conform statisticilor, Borussia a fost din nou peste adversar. Sa fie vorba doar de ghinion, oare? 😛

 

2 comments
Mandula
Mandula

Sau statistica spune ca "rezultatul e mincinos", ca sa folosim un cliseu lemnos de esenta tare... Parerea mea e ca statistica nu minte, dar nu poate oferi/evidentia, in cifre, nici acele erori defensive crase care au costat (din fericire, doar) 2 goluri, si nici subtirimea si precaritatea (in cea mai mare parte a meciului) presiunii ofensive puse. Degeaba avem pe hartie 17 attempts, cand ocaziile reale, concrete, demne de mentionat sunt 4-5 cu indulgenta. Si degeaba ei au avut 11, dar tot vreo 4-5-6 mari, din care au concretizat, din fericire, doar 2.


Ramane totusi imbucurator ca statistica e asa, ca totusi echipa poate genera, in conditiile date, cifrele alea pozitive din statistica. Cand o sa eliminam erorile alea majore, o sa se concretizeze si in rezultate statistica buna.

Mario Omescu
Mario Omescu

@Mandula

Perfect de acord, nu puteam sa zic mai bine. Pentru numarul total de ocazii te poti uita in coloana Chances Created. Acuma cum considera oamenii de la opta sports (firma care imi ofera aceste date) asta nu pot controla. 

Statisticile reprezinta un adevar brut, nimic mai mult (calitatea o interpretam noi, prin ce vedem).