Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Kagawa a semnat pe 4 ani cu Borussia

Japonezul de 25 de ani a semnat astăzi, la ora 17:19, un contract cu Borussia Dortmund valabil până la 30 iunie 2018.

Clubul nu a anunțat suma de transfer, BVB și United alegând să păstreze confidenialitatea în acest sens. Mai multe publicații britanice, germane și italiene vorbesc de 8 milioane de euro.

Directorul sportiv Michael Zorc a spus că șansa acestui transfer s-a ivit de-abia în urmă cu câteva zile, moment în care oficialii BVB au decis să profite de oportunitate pentru a-l readuce la Dortmund pe creativul japonez.

Kagawa va fi putea fi folosit în meciul de pe 13 septembrie, împotriva lui Freiburg.

shinji trofeeAdus în 2010 de la Cerezo Osaka, Shinji Kagawa a marcat 21 de goluri în 49 de meciuri în Bundesliga, iar cifrele ar fi putut fi mai bune dacă o accidentare la metatarsiene nu l-ar fi ținut departe de teren timp de 6 luni. Japonezul a contribuit decisiv la câștigarea titlului în 2011 și 2012, dar și a cupei.

Shinji ne-a reamintit, odată cu reîntoarcerea la Dortmund, că a spus încă din 2012, când a plecat la United, că pentru el capitolul BVB nu este unul încheiat.

În altă ordine de idei, Borussia Dortmund a anunțat pe contul său de Twitter că Jonas Hofmann pleacă la Mainz pentru examenul medical, un anunț oficial urmând a fi făcut mâine (luni). Nu s-a precizat dacă e vorba despre un împrumut sau un transfer definitiv, însă prima variantă pare mai probabilă.