Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Despre pariul Ramos

Borussia a anunţat, ieri, transferul columbianului Adrian Ramos de la Hertha. Atacantul, în vârstă de 28 de ani, va avea dificilul rol de a-l înlocui pe Lewandowski, începând de sezonul viitor. Mărturisesc încă de la început că, în ciuda celor 16 goluri şi 5 pase decisive din cele 29 de partide jucate pentru berlinezi în acest sezon, Ramos nu este vârful care să-mi confere încrederea de care aveam nevoie. Cu toate acestea, sunt toate şansele să mă înşel.

Privind la situaţia din prezent, atacul nostru pentru sezonul viitor va fi alcătuit din Ramos, Ji Wong-Don şi Marvin Ducksch. Schieber nu are cum să mai continue aici. La o primă vedere, chiar dacă pare promiţător, cel puţin din punct de vedere al cifrelor din acest an, simţim cu toţii că nu asta este ceea ce am sperat de la conducere. Cu toate acestea, dacă luăm în calcul revenirea lui Kuba şi pe tânărul Jonas împins în linia a doua, pentru acoperire, Auba poate să întregească careul din faţă. Ar rămâne să mai sperăm la un împrumut al lui Kagawa, care să pună puţină presiune pe Miki, la un Ginter şi, de ce nu?, la un portar. De asemenea, binevenit ar fi şi un jucător de bandă stângă.

Revenind la atac, experimentul Ramos-Ji mi se pare că are mai multe şanse de nereuşită, decât de reuşită. Ambii vin de la echipe slabe, neobişnuite cu performanţa. În plus, Ramos este foarte posibil să îşi fi atins vârful de formă chiar în acest sezon.Are 28 de ani. Cât şi cum să mai crească? Cam de la vârsta asta încolo intervine regresul, asta în cazul în care nu te numeşti Zlatan, ceea ce e evident că nu se aplică fostului berlinez.

Ca o concluzie, cred că cele mai mari şanse să explodeze în sezonul viitor dintre Ramos şi Ji le are Ducksch, băiat tânăr, ambiţios, extrem de talentat şi valoros.