Logo
My Journal
Blog

Timeline

Blog

Turul, în cifre. Restart cu Augsburg

 
Avem în faţă cel mai important retur de mulţi ani încoace întrucât, chiar dacă de câştigat nu avem prea multe, în schimb putem pierde cam tot ce am agonisit până acum: jucători, încredere, continuitate, siguranţă, bani, imagine, tot. Un sezon ratat complet ne-ar întoarce în timp cu 5 ani. Aşadar, avem de atins două ţeluri mari şi late: podiumul în campionat şi, cred eu, cel puţin semifinalele UCL. Aceste două obiective, odată atinse, ne vor da şansa pregătirii unui nou sezon din postura de echipă de top.

Pentru a pleca la drum trebuie să ştim de unde să începem. Meciul cu Augsburg reprezintă un restart, o şansă de a pleca pozitivi în această călătorie. Prietenul nostru, Mario Omescu, pasionat de statistică şi de galben-negru, a pregătit, din nou, o analiză foarte interesantă despre prima jumătate a sezonului. Analiza este împărţită în două părţi: parcursul Borussiei şi Bundesliga per ansamblu. Cifrele sunt foarte interesante şi extrem de grăitoare. Deja, după primele 3-4 meciuri din retur, ne vom putea face o impresie cu privire la evoluţia sau involuţia (ar fi culmea!) echipei după prima jumătate a sezonului. Cele două rapoarte (documente .pdf) pot fi descărcate de pe grupul de discuţii (Facebook), administrat, cu mult succes, de Dragoş.

Aşadar, mâine, de la 16:30, cu berea-n mână vom saluta primul meci al băieţilor în noul an.  În 3 din ultimele 5 meciuri, le-am înscris de câte 4 ori bavarezilor. Am încredere.


P.S. – Mă simt nevoit să vă anunţ că oficialii clubului nu ne-au răspuns solicitării privind fan-clubul. Lista este în siguranţă, nu e cazul să vă alarmaţi. Cel mai probabil, curând, voi cere ajutorul unui vorbitor de limbă germană şi voi suna direct la ţintă pentru a şti ce şi cum. Birocraţia vieţii…

P.S. 2 – Au început problemele pentru Lewandowski. Interesant de urmărit evoluţia lucrurilor.


ECHTE LIEBE.